Filosofie

Het Prullenbos

Natuur & Nostalgie

Het Prullenbos ligt Nele en Koenraad al lang nauw aan het hart. Nele woonde als kind vlakbij dit pittoreske bos en kwam er graag spelen, fietsen en ijsjes smullen in de toenmalige jachthut. Vanuit haar kamer hoorde zij dikwijls de oude leeuw brullen die er in het kleine dierenpark verbleef. De jachthut en de leeuw zijn verdwenen, maar de passie van Nele voor dit stukje natuur werd opnieuw aangewakkerd door terug in deze buurt te komen wonen. De voorliefde voor deze plek  werd nog groter door wandelingen en speelpartijen in het groen met de kinderen. Heel toevallig ontdekten Nele en Koenraad dat het Prullenbos te koop stond. Om te vermijden dat hun geliefde plekje natuur zou verdwijnen of definitief zou worden afgesloten, beslisten ze om het zelf aan te kopen…

Omdat het Prullenbos altijd al een pleisterplaats was voor fietsers, wandelaars, vissers, ruiters en de jeugdbeweging, kregen de nieuwe eigenaars voortdurend de vraag om het Prullenbos nieuw leven in te blazen. Het werd hen meer en meer duidelijk dat veel mensen uit de omgeving levendige herinneringen aan het Prullenbos hebben overgehouden. Al gauw werden er plannen gesmeed om van het Prullenbos meer te maken dan zomaar een bos-met-vijver, het moest een gezellige ontmoetingsplaats worden waar je kan ontspannen of het avontuur kan opzoeken in de natuur.

Naast de vroegere leeuwenkooi verrees een herberg waar je kan genieten van de ongedwongen en gezellige sfeer. Vanuit hun verleden in de jeugdbeweging zagen Nele en Koenraad de mogelijkheden van nog veel andere activiteiten in het bos.  Ook groepen kunnen in dit prachtig gebied terecht voor verblijf en activiteiten. De Boskabanne biedt slaapplaats aan 36 personen verspreid over 7 kamers en kan eveneens afgehuurd worden voor seminaries, privé-initiatieven en teambuildings. Uw verblijf in de Boskabanne kan uitgebreid worden met een aantal groepsactiviteiten zoals survivaltochten en workshops.

 

Ons team

Robin en Shana werden jaren geleden verliefd op het Prullenbos. Niet toevallig sloeg daar de vonk over in de zomer van 2015 aan het kampvuur van Camping Prullenbos na een lange vriendschap. Sindsdien doet de locatie meer dan ooit hun harten sneller slaan.
Als jobstudent werkte Robin sinds het prille begin van 2011 in het Prullenbos. Het was daar, in de herberg en omringd door prachtige natuur, dat zijn passie voor horeca werd geboren.
Shana werkte jarenlang bij Pizza Italia Wetteren en werd daar gebeten door ondernemerschap. Haar liefde voor sociaal contact, natuur, communicatie en horeca kon niet onbeantwoord blijven….
Hun ondernemersdrang, jong enthousiasme, drive en motivatie zorgden ervoor dat ze besloten om in januari 2019 de sprong te wagen als nieuwe uitbaters. Samen met het fantastische en dynamische Prullenbosteam staan ze klaar om u momenten vol geluk te bezorgen. Springt u mee?